Friday, October 29, 2010

Institut Perguruan Persekutuan Pulau Pinang

yerp!aku tau dah tukar nama..tapi aku lagi suka nama ni.Rindu giler kat maktab!!!!kenapa???

1. Xpayah nak kalut kejar bas atau tumpang kawan yg ada keta semata-mata nak gi kelas.
Jalan kaki je ok!

2. Kelas dari 8 pg sampai 1.30 pm.pastu tido nyenyak sbb kipas bilik laju n xpayah nk panjat katil double deck.

3.Xpyh nk ingt kelas kat mana,DKG mana, Fakulti mana, tingkat berapa.hanya lepak dlm kelas sampai lec masuk.mcm dak sekolah kan???

4. Bersidai kat depan kelas masa rehat.

5. beli sandwich tuna,telur,planta-gula kat One-stop recsam skali ngan air kotak.Nyummy!

6. Lepak kat English Department walaupun xda hal.sesaja nk borak ngn lecturer yg sporting giler!

7. rasa nk mkn Mc D,KFC, PizzaHut dsbg?? TESCO ada,Queensbay ada,BJ Mall ada, Prangin Mall ada,Gurney ada..pengangkutan?xpayah nk pikir nk naik apa..Rapid Penang banyak!

8. Bleh jerit kat blok je kalau kelas cancel.Xpayah nk update status kat FB,SMS bebudak kelas.Jimat...

9. ada assembly stp rabu..ms tu mmg letih gila nk panjat bukit spy xlmbt sampai padang.

10. Ada gelanggara yg best bleh main lompat2 tangga ayam.

11. Nak g tgk movie?nak gi pukul brapa pun tak kisah.bukan jauh pun...

12. kalau tak gi kelas,kna senyap2 dalam blok.nanti che putih kejor

13. Gaduh dgn budak blok pinang sbb suka skodeng budak pala

14. Cuti tetap cuti.Xda ko-k yang ganggu hari sabtu anda.

15. Xbosan dlm kelas sbb lecturer bercakap 40%.lagi 60% students yg kecoh nak bg komen,argue segala.

Aih..banyak lagi sbb sebenarnya...rindunya maktab!!!


sambutan raya pertama sbg budak maktab..naive gila muka masing2!


tgk kat blakang! itulah hostel yg aku rindu gila wpun ms duduk rs buruk nk mampus!

6 comments:

ceguzeha said...

o damn!
gile aku jua renduan maktab!amat2!
sangat2 okayyyyy!

kau letak gmbo ber-backgroundkn maktab tu lg la buat aku gile maktab-sick! fuhh!

aku si marhaen said...

sia mau balik maktab! wuuu...nda sabar2 ni...

Azeyana Zainal said...

sabar...sabar...kawal emosi..akan ada sambungan lagi hehehe

SHAIDATUL NAZWA said...

huhu..post yan ni menggamit segala kenangan manis kt maktab...huhu T_T

Ivan said...

sokong sokong sokong~~

Azeyana Zainal said...

sabar semua..sabar...