Wednesday, May 20, 2009

kawan, sahabat..

masuk ari ni genap 1 minggu dah aku bercuti...duk rumah..masak..menyapu...kemas rumah...layan kucing2...itu jelah keje aku.Bila mak dah balik...aku pun lepak kat bilik mak.borak2...picit2 badan mak..kdg2 tu..tgk je mak tdo..bila malam,kalau aku rajin, aku akan lepak kat ruang tamu menonton tv dgn bapa aku yg hensem itu.petang2 aku akan lepak kat bilik kakak dan adik aku...borak2...terubat rindu aku..skrg ni aku tgh kira hari nk jumpa dgn family abg sulung aku lak..abg amjah tu aku dh jumpa ms hari balik...dh tak gemuk lagi..aku rindu dgn anak buah aku,Iris...dan nk jumpa kak ipar aku juga..kak ct...Abg aku yg second, Ady..makin gemuk dan semakin bijak bergaya...solo lagi..ada yg berminat?hehehe

macam tu la aku bila balik kampung.Maklumlah, jarang balik..setahun 3 kali je balik. Bulan 5, raya dan hujung tahun.bila balik aku lbh suka lepak kat umah.Tp kdg2 mmg tak tahan bosan gak..mulalah rasa nk berjalan2..bila fikir balik,aku bukan selalu balik pun.Nk berjalan2, tggu aku balik penang mmg puas jalan2.Nk tgk movie ke..pegi round penang tu ke...sampai dh muak.So aku rs,sementelah di kg ni...aku nk duk rumah.nnti bla dh jauh,tau pula nk rindu...

dlm ms seminggu ni, aku blum jumpa kawan2 aku lg. Semalam adalah aku berjejak kasih dgn kwn satu sekolah dulu, Nurdiyana Adrianie @ Nanan...dia keje kat celcom beaufort.Aku yg mmg terkejut gila babeng mmg xtau nk buat apa la..stakat tnya perkembangan semasa je..yelah, nk tnya apa lg kan?makin cantik..dh mmg dia cntik pun.suara pun ttp lembut mcm dulu..Aih...ni la kawan aku dr darjah 2..umur 21 bru jumpa balik...

aku bertekad...aku nk menjejaki semua kawan2 aku xkisahla masa sekolah rendah k..sekolah menengah ke...walaupun ada yg dh berkurun menghilang tanpa khabar mcm Saharudin Sailing dan Edmund Ying...sesapa yg kenal mamat dua org ni,tlg la gtau aku..byk lg kwn2 yg aku dh lama lost contact ni...so kpd mereka2 yg mengenali diri ini...tlgla contact balik...huhuhu
Berkawan biar beribu...bg aku kawan, sahabat adalah harta yg bernilai sekali...

2 comments:

MohdIzwan said...

wahh...
hrp dpt jmpe ko lg 20 thn ke...
hehee...

putribayu said...

20 thn aku dh 41...mcmana la muka aku kan?
ko msti muka skema...jumpa aku pakai baju batik hahahaha
anak keliling pinggang...oh...tingginya angan2 aku