Saturday, May 2, 2009

1st..2nd and 3rd

ada 3 org lelaki pernah muncul dlm hidupku (slen drp ahli keluarga la)...ketiga-tiganya amat sukar utk aku fahami..dan aku yakin..mesti dorg pun susah nk faham aku..

1st
dia ada satu kelebihan yg xda pd yg lain. Dia memiliki kunci pintu hati...hm...malas nk ckp byk ttg dia..entries sebelum ni byk crita ttg insan ini...kalau rajin..bacala..kalau aku cite balik..xpasal2 sayu lg..penang ni dh ujan, tambah ujan airmata aku..xpasal2 banjir kang hahaha

2nd
aku tak taula ttg yg sorg ni..kitorg kawan baik sebenarnya...minat sama..kalau dalam satu2 aktiviti, dia jd ketua..aku pembantu.aku ketua...dia pembantu..mcm tu la..tp dia ni.aku kesian gak.jd mangsa...tgh2 aku try utk balas perasaan dia...yg 1st tu dtg..so..korg tau la kan apa jd...bila yg 1st let me go...aku terjumpa yg ke3...ada jg la lain2 hal yg menyebabkan napa aku pegi pada yg ke3 ni...tu...xyah cite la..maklumlah..masa tu muda lagi

3rd
yg ni..yg sekarang la..dia senior aku kt mktb ni..napa aku bleh dgn dia ni mgkin sbb dia ni baik..ambil berat...macam abg aku la..yela..umur pun tua 2 tahun...for now..agak bahagia la juga..walaupun yg 1st tu muncul balik (mmg dia suka muncul xkena masa kot), aku cuba pertahankan juga hubungan aku dgn dia ni.mklumlah, permulaan cerita kami penuh tangis dan luka...huhuhu...hm..apa kesudahan dgn yg satu ni?aku pun tak tau...org jauh..kalau ada jodoh adalah...besar gak cabaran di hadapan ni...family aku leh terima ke tak?well...keadaan menentukan.

*aku xtau pun apa yg aku merepek ni..ntah..tiba2 terlintas difikiran nk cite hal ni..ikut hati je..
korang jgn ingat aku player pulak..aku ni...ntah..aku pun tak paham.pikir je la apa korg nk pikir..xkesah...k la..nk bersiap kuar..daa

1 comment:

Norazman M.N. said...

Based on the short story, better stay with the third...