Wednesday, May 6, 2009

dr sebuah desa...

dah seminggu dh aku bercuti rupanya..
aktiviti aku pun agak banyak juga...

2 may: BALIK PULAU

aku bgn lewat pagi tu. Kul 10 kot baru bukak mata.Bukak2 je, terasa macam nk gi berjalan2 tp bukan shopping complex. Aku pun berfikir.tiba2 aku mencapai handphone dan menaip msg 'gary, hang bz tak ari ni?jum kuar g balik pulau'.
Aku menanti balasan namun hp ttp membisu.namun, ktka jam menunjukkan angka 12...gary memanggil aku.
'sy bz la td packing barang...Mau kuar jam berapa ni'
'ooo...ikut kamu ja bah tu.sy mana saja'
'ok 12.30 tggu sy di gate recsam'
maka, berjalan2 lah aku dgn gary di Balik Pulau.sebuah pekan yg agak membangun. Ala2 Beaufort la..xbuat apa pun kat sini.Jalan2 je walaupun hujan turun..dengan semangat explorace, aku dan gary menyelusuri jalan2 di pekan itu hinggala dapat bas balik..komen Gary 'Wah..nanti sy mau pegi sinila.Betul2 beza dgn tpt lain yg sesak.Jalan pun mencabar mcm borneo highway.bestla'..Ya..itula temanku Gary, anak Sarawak...

3&4 Mei : Georgetown, Penang Road, Bayan Baru, Butterworth

Back to town. i've spent these two days wif aizat.since he driving to penang, we can easily go anywhere without worrying which bus to take, rushing to go here and there. So, as usual...even with a car..we still do the same thing..eat,movies,eat,popular book store. But with mirul, we break the rules!for the first time..i can see him karaokeing...hahahaha...man..so funny.juz me n mirul know how he change when he get the mic. Aizat?hehehe
On 4th, we went to Chowrasta buying my mum's present for this coming Mother's Day. Too bad that i cant celebrate it like last year. Nevermind...i bought something for my lovely mum..for kak ct..still searching...wait a...On that nite, chin and I were in KTM couch (first class) to KL Sentral. KL...here we come!!

5th mei : Kuala Lumpur

sampai kl dalam kul 5 setengah. Ngantuk gila walaupun ada katil dan cabin yg selesa. maklumlah, tidur tak nyenyak bila bergoyang2 and takut terlepas stesen. pepagi tu, mmg tak tau nk wtpe..sbb rasanya kl sama gak ngan penang..kul 10 k atas kot baru nk hidup. So kitorg menunggu teman si Chin iaitu Kam. Cute and funny guy la.Easy going person.Aku pun cepat mesra gak ngan dia ni.Mungkin sebab dia ni seumur n suka usik Chin gak mcm aku hahaha.Tak g memana pun.First gi Muzium. Hahaha..bukan buat assignmet tp mmg minat aku n Chin.Pastu pegi KLCC...Menuju ke petrosains dan habiskan masa 2 jam lebih kat situ. Best giler...then pegi jumpa my long lost fren - Erwin. Belanja dia makan kat Burger King.My God..he's changed! Look different..hair stylenya, bajunya...hm..kurus sgt.But yala, berapa tahun dia kat kl.Paham2 la kan jnji tak buat benda xelok sudah. Ok la, dia pun dh keje.Gaji pun boleh tahan.So xkisahla...pas mkn, kitorg tunaikan janji bw Chin g Aquaria.Seronok dia tgk Pari, Jerung..aku ms tu mmg dh penat. Kuar2 je aku tertidur atas meja food court heheh...Malam kul 9 bertolak balik ke Penang. Sempat gak aku mengsms Zarie..Thank god..he's look fine.Dalam jam 3, sampai Penang, ambik teksi and balik maktab. Mata xleh nk tdo aku pun tgk2 la emel..jam 5 baru tdo n bgn jam 3 hehehe..xlayak betul jd bini org.

7th Mei : Sintok, UUM

This will be my last destination b4 going back to sabah. I going to spend 2 days and 1 night wif Mahirah. Helping her to pack all her stuff and on 8th, back to Penang wif her and her fren. On 9th, after sending her fren to airport..Georgetown is waiting.At night, we will watching a theatre at Auditorium P.Ramlee..hope that she enjoys her days here..

11th:SABAH!!!!!!!
arghhh...xsabarnya.tp barang sat hapa pun tak pack lg harharhar

tu la dia...dr pekan kecil --> Bandar Besar --> Ceruk negeri (hutan sintok) dan akhirnya aku akan meneruskan cuti2 ku di negeri tercinta..

CountDoWn Balik KamPung : 4 DayS to Go!!!

5 comments:

MohdIzwan said...

amboi nya dia...
jln sakan no...

putribayu said...

hakhakhak...
slagi tak balik...enjoy la

Anonymous said...

semoga perjalanan pulangmu ke tempat asalmu selamat dan di lindungi allah swt..

Anonymous said...

from your 1st arcj

putribayu said...

i dont u r arcj..