Friday, November 5, 2010

Institut Perguruan Persekutuan Pulau Pinang part 2.

ini kisah minggu pertama di I4P

Hari 1

kami budak2 sabah yg terdiri drp aku, Sarina (ketua), Shaidatul, Afzan, Mastura,Eddy, dan lagi 2 lelaki yg sudah dilupakan namanya berkumpul di KKIA.sedih woo bila family melambai2..maklumlah 1st nak berpisah..pakai pula baju kurung.beg taknak berat lak tu..masuk flight, semua dh jadi mesra. Ada juga yg dah mula gaduh2 mesra..sweet sgt.

Tiba di KLIA, bas IPIK jemput utk lunch. Tgk bas yg selesa lagi hebat dh terbayang bas maktab sendiri.tp,sangkaan meleset. Kami dijemput oleh coaster maktab yg comel..coaster pun coaster la..maka bermulalah destinasi ke Pulau Pinang. Angan2 nk tgk jambatan pulau pinang tak kesampaian sebab masing2 lena diulit mimpi hehehe..

Masuk je kawasan maktab..jantung berdegup kencang.Neves!tak nampak lagi bentuk muka bumi maktab selain dr berbukit bukau. Senior pertama yg kami kenal ialah Azri (bos).dialah yg bertanggungjawab bw kitorg pegi blok masing2.tunjuk kafe.ms tu rs hot gila sbb smua dok pandag je.lepas diberi taklimat sikit2..kitorg pun..ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz...

Hari 2

Bangun awal pagi.tak tau nak buat apa.breakfast ngn subuh memang terbabas.atul pun kata "kan kita kna pegi tai chi". masing2 garu kepala..nak pakai baju apa?hm..blasah je pakai formal. Maka, kitorg pun berjalan ke M-Square.Ikut org sbb tak tau lagi.ms tu baru tau struktur bangunan maktab ni..Muzium ke apa??

dah settle pagi.kna jumpa encik sobrie untuk urusan pendaftaran.

Hari 3,4 dan 5.

aktiviti maca biasa.pagi pegi tai chi.pastu ceramah.pastu LDK. makan. LDK. ceramah...
hari ketiga je yg best. Malam tu kna buat performance by class. Ms ni la bertemu dgn kawan2 TESL 2..ada ira, hakim, sara, tun,eyna..tu je nama yg ingat dulu. kitorg nyanyi lagu Season in the Sun dan Sway dengan selingan tarian antara hakim dan sara *weet..weet!*
Inilah detik permulaan family TESL 2..rs kitorg perform hebat gila wpun ada senior tu dok komplen lagu yg kitorg bawa..siapakah senior durjana itu???jeng..jeng...jeng...

Hari 5 (petang)

first time pegi TESCO!!!
rs bodoh gila bila ingt balik betapa berianya kitorg dress up. lepas tu, slekeh manjang..Ala..tesco je pun!!!

Hari 6.

Hari membasuh pakaian. kat rumah biasa pakai mesin basuh.Hah!hambik ko! taknak lembik tangan masing2 sental baju..tengahari pula dh pening tak tau nk makan kt mana. Kafe lak tutup.Maka, atas jasa baik senior A bukan nama sebenar..kami pun diperkenalkan dengan tempat makan yg diberi nama Payung..Dh makan, senior kata..jom bersiar2..ke manakah??? Padang Kota yaww!!

Hari 7.

masih pening dgn perubahan waktu. bangun subuh 4.30 am.kna tunggu lagi 1 jam stgh nk masuk waktu..masing2 kebosanan tahap maksima..maka, geng2 sabahan berkumpul lalu salah seorg tekad ingin menyusahkan senior lagi. SMS dihantar..tak lama kemudian..TEET TEET! bunyi henpon monofonik ok! Jom, kita keluar.

destinasi seterusnya??Prangin Mall..kenal la pula dgn senior from sabah yg comel, E bukan nama sebenar dan skandalnya *skandal ke* kak Ai bukan nama sebenar..habiskan masa..jalan2..beli hadiah besday saye *hikhikhik*..hampir ke Penang Hill tp di batalkan ats sbb2 tertentu..

ha...tula peristiwa minggu pertama di I4P.mmg tak dpt lupa la..korg mcmana????

p/s: aku assume byk bebudak c5 yg bc entri ni.so, sila komen!hahaha

9 comments:

muizzuddin yahaya said...

minggu orientasi kami budak second intake buat geng nk gaduh ngan so-called "senior"... jom r gaduh weyh

Azeyana Zainal said...

eh..aku tak terlibat..ko kna jumpa org yg panggil korg junior tu heheh

SHAIDATUL NAZWA said...

hahaha betul tu muiz..ko kna cari org yg pgl ko junior tu...aku pn x ingt sapa sbb time tu aku ambik x kisah jer dgn semua org hehehe...aku sedih tau masa ari first tu...rasa mcm x mau p ja...nsib baik la bla sampai ja di sapa oleh senior2 yang baik tmasuk bakal laki yanti kang ni...
^_^

aku si marhaen said...

muiz: aku juga tak terlibat dgn konspirasi itu. sekian terima kasih.
hahahaha.

yantie: kenangan yang lama menjelmaaaaa... sob sob.

atul: sia ingat lg waktu kita dlm bas otw 2 penang tu ko b'gelumang dgn hp jak...huhu

AnGeLiC mE??!! said...

kelakar la plak bla igt balik...
t'utmnya yg tEsc0 tu...hahaha
yg c0aster tu pun klakar gak...
sbb kta duk kutuk2...
tup2, itu rpnyer p'angkutnn kita...hahaha
tp, bak kata penulis, c0aster pun c0aster la...
lyn lgu hindustan lg...hehehe...
"pengalaman"...^_^

MohdIzwan said...

pengalaman aku...
dtg register sorg2...
pegi hep sorg2..
lpas register...
che sobrie bwk nek moto g blok akdemik..
msuk la ke kelas 1tesl2...
bermulalah kehidupan aku bersama fmly tesl2... ^_^

Azeyana Zainal said...

atul : bakal laki??? encik jagau lambat muncul ok.hari ketiga.

mas : tiap kali aku ingt benda ni, mesti aku senyum sorg2..lucu eh

afzan : haha...iyakan..lupa pla pasal lagu hindustan tu..jgn lupa, makan pau ja utk dinner.perut lapar tp segan sama azri hehhe

oney : aku masuk kelas je tetiba ada mamat baru..dengan rambut M nya hehehe

KinosKoko said...

yaww...sarina= ketua sabahan di kala itu..hahaha

Ivan said...

em..dunno wt to say...hahahahaha